Administrere oppdateringer i Systemcenter Configuration Manager 2007

Administrere oppdateringer for klienter tilhørende Systemcenter Configuration Manager 2007.

For å distribuere oppdateringer fra SCCM starter man i Software Updates:

Høyreklikk på Update Repository og velg Run Synchronization.

I denne guiden tar jeg utgangspunkt i Programvareoppdateringer for Windows 7. Høyreklikk på Search Folders og velg New Search Folder.

Fyll inn omtrent som i dette bildet for å filtrere de tilgjengelige oppdateringer for Windows 7 som ikke er expired eller superseded eller allerede deployet. Og klikk Ok:

Nå har du opprettet en søkemappe som finner alle aktuelle oppdateringer til Windows 7 som enda ikke er distribuert via SCCM.

 

Så skal det opprettes en Deployment Package og oppdateringer skal distribueres..

Klikk deg inn i Search folderen og se over listen med oppdateringer som er der.

Velg så de aktuelle oppdateringene du ønsker og klikk først Review/accept license Terms, og klikk så ja for å akseptere.

Deretter velger du de samme oppdateringene igjen, høyreklikk og velg Deploy Software updates..
Fyll i et navn på deploymenten som er beskrivende. I dette tilfelle velger jeg å kalle pakken Win 7 Updates og dagens dato.

Klikk Next.

Dersom du ikke allerede har en Deployment Template velger du å opprette en ny og klikker Next.

Velg hvilken Collection som skal motta oppdateringer:

Klikk next til du kommer til denne skjermen:

For å unngå at denne skal omfatte kritiske servere krysser du av for Workstations, og gjerne også i Allow system restart outside of maintenance windows.

Klikk next og next.

Klikk next og next.

For å kunne gjenbruke denne templaten gi den et navn og klikk next:

Så skal det opprettes en deployment package:

Klikk Next og velg distribusjonspunkt:

Klikk så next frem til denne:

Jeg foretrekker å ha oppdateringer sendt ut øyeblikkelig/så snart som mulig. Klikk next her også eller finish.

Du har nå fått opprettet en Deployment package og distribuert oppdateringer til dine Windows 7 klienter som er medlemmer i den collection du valgte å distribuere til.

 

Neste artikkel vil omfatte månedlig vedlikehold av windowsoppdateringer til denne deployment pakken.

Windows 8, katastrofe eller genialt

Flere nettsteder begynner å så tvil om Windows 8 og om det er behov for ett nettbrettoptimalisert operativsystem. Deriblant på Dinside er det skrevet denne kommentaren: http://www.dinside.no/892042/er-det-egentlig-et-marked-for-nettbrett

Windows 8 er lansert i en consumer preview, en beta. Den er gratis å laste ned og installere på pc eller nettbrett som støtter windows (Slate-pc).
Bekymringene per idag er at Windows 8 er for mangelfullt for den jevne pc-bruker og blir kun ett nettbrett-os som vil bli Microsoft sitt svar til Apple og iPad. Dette er en grundig feiltolkning etter min mening.

Windows 8 har ikke bare ett nytt touchbasert grensesnitt kalt Metro, men også mange andre finesser som gjør de vanlige gammeldagse interaksjonene litt overflødige. Bruk av håndskrift, tale og berøringsskjerm reduserer bruken av både mus og behovet for å stadig klikke seg inn på Start-menyen.

Metro-grensenittet består av såkalte Tiles. Disse flisene brukes til å starte programmer og de gir deg også informasjon fra programmet flisen kontrollerer. Feks, Outlook-flisen viser gjerne hvor mange nye eposter som er kommet.

Windows 8 er mere nettsentrisk en tdligere windowsversjoner. Microsoft Skydrive er integrert for nettbasert lagring. Windows Store er integrert for å få rask tilgang til Apper som finnes. Og ikke minst, applikasjonsvirtualisering kommer for fullt med de nye plattformene som bygges rundt drift og infrastruktur for Windows 8 og neste generasjon Windows. For bedrifter vil applikasjonsforvaltning bli en lek når alle applikasjoner streames fra en server enten internt i bedriftens private sky eller fra en hostingpartner istedet for at it-avdelngen skal installere og konfigurere hver enkelt klient.

Windows 8 er foreløpig kun på ett mindre betastadium men jeg vil følge opp utviklingen i senere blogginnlegg.
Windows 8 kan lastes ned herfra: http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/consumer-preview

Vil Pcen bli pensjonert og Skyen overta pcen sentrale rolle

Vil Pcen bli pensjonert og Skyen overta pcen sentrale rolle

Delvist riktig. Skyene kommer til å bli det sentrale punkt hvor alle ens data befinner seg. Enten denne skyen er i hjemmet eller ute i sfæren. Mest sannsynlig vild et bli en kombinasjon.(slik vi har det idag med homeserver og skydrive). Men mange og flere virtualiserte apper i sfæren vil flytte mere og mere data ut i sfæren. Pcen vil ikke forsvinne, vi vil fortsatt ha behov for å kjøre apper og bruke dataene vi har. MEN, vi ser i dag at disse dataene og applikasjonene blir tilgjengelige uansett hvilken device vi bruker. Enten det er Windowsphone, PC, TV eller Xbox vi booter opp så har vi tilgangen på de samme filene uansett hvor i verden vi er!

Les mer om Gartner sine tanker i denne artikkelen på Digi.no:
Digi.no: http://www.digi.no/891630/det-er-skyen-som-overtar-for-pc-en
Microsofts Skydrive: http://windows.microsoft.com/nb-NO/windows-8/cloud-connected