Exchange Server 2010 WinRM cannot process the request

Opplevde nå en feilmelding på Exchangeserver 2010 som forhindret meg i å redigere receiveconnector.
Feilmeldingen som dukket opp påstod at WinRM cannot process the request. The computed response packet size exceeds the Maximum envelope size that is allowed.
Et lite søk på nettet fant frem et dokument fra Microsoft som heter “WMF3.0 Beta Release Notes”.

MAXENVELOPESIZEKB INCREASED FROM 500KB TO 700KB
The default value of the WSMan MaxEnvelopeSizeKB setting has been raised from 500 KB to 700 KB. This change might result in errors when WinRM clients and servers have different values for this setting.
Some errors you might see:
• “The response that the WS-Management service computed exceeds the maximum envelope size in the request.”
• “The WinRM client sent a request to the remote WS-Management service and was notified that the request size exceeded the configured MaxEnvelopeSize quota”
• “The WS-Management service cannot process the request. The computed response packet size <> exceeds the maximum envelope size that is allowed <>.”
• “The data source cannot add another item to a WS-Management message envelope because a single element in the batch exceeded the envelope size.”
Use any of the following methods to resolve these errors.
• Install the latest Windows Management Framework package on the client and server computers.
• Set the same value for the MaxEnvelopeSizeKB property on the client and server computers.

Løsningen var enkel:
1. Åpne et elevert commandprompt og kjør kommandoen: ‘winrm g winrm/config’

C:\Users\Administrator.KSINT>winrm g winrm/config
Config
MaxEnvelopeSizekb = 500
MaxTimeoutms = 60000
MaxBatchItems = 32000
MaxProviderRequests = 4294967295
Client
NetworkDelayms = 5000
URLPrefix = wsman
AllowUnencrypted = false
Auth
Basic = true
Digest = true
Kerberos = true
Negotiate = true
Certificate = true
CredSSP = false
DefaultPorts
HTTP = 5985
HTTPS = 5986
TrustedHosts

2. Noter at resultatet viser her: MaxEnvelopeSizekb = 500

3. Finn så frem filen web.config (C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\ClientAccess\PowerShell\), lag en backup av den
4. Rediger så i den og legg til MaxEnvelopeSizeKB=”500″ under OperationsConfiguration.

5. Lagre og kjør IISReset

HTC Titan, en vanvittig Windowsphone

Jeg har i trekvart år vært i besittelse av en HTC Titan. Dette er en smartmobil av den litt større klassen. Stor skjerm på 4,7 tommer og selve telefonen er på 13×7 cm. og i underkant av en cm tykk (eller tynn). Og vanvittig batterikapasitet.

bildet lånt fra HTC.com

 

 

 

 

 

 

I det hele er telefonen ekstremt responsiv. Et svært godt kamera, med makro-funksjon og tilpasset rask deling av bilder rett på feks Facebook. (dette brukes mye).

Av de mere gøyale applikasjonene som følger med fra HTC er “Online Medier”, med dette kan du ta kontroll på Homeserveren og Mediasenteret under tven og spille av video og musikk direkte på Tven din eller anlegg. (også mye brukt). Det finnes selvsagt også egne apper tilgjengelig på Marketplace for å koble på Homeserveren eller for å kontrollere Xboxen.

Jeg kunne sikkert ramse opp i det uendelige alle mulige funksjoner jeg er fornøyd med. Men, da blir det alle også. Jeg har hittil ikke funnet noen svakheter. Har jeg forresten nevnt batterikapasiteten? En uke kan den følge med meg rundt omkring før den ber meg lade. Under heftig bruk av spill, DLNA-funksjoner og masse ringing kan nok batteritiden reduseres til to dager, men den er svært sparsommelig på batteri.

Hjertelig Takk Microsoft og HTC.. Dere har laget et fantastisk produkt. Jeg gleder meg til WindowsPhone 8, men det spørs vel om jeg er klar til å bytte fra meg Titan selv når Windowsphone 8 blir tilgjengelig.

http://www.htc.com/no/smartphones/htc-titan/
http://www.windowsphone.com/

 

 

 

 

 

 

Microsoft Surface – Ny Pad, Tablet, PC fra Microsoft

Igår lanserte Microsoft en ny æra i selskapets historie. Sammensmeltingen av programvare og maskinvare kulminerte i en helt ny tablet pc, Microsoft Surface.

Microsoft Surface er en serie med pcer basert rundt det nye operativsystemet Windows 8 Som er touchbasert og med Metro-grensesnitt. De nye tabletene er tynne og lette. Laget av magnesium, eller som Microsoft kaller teknologien VaporMG (uttales Vapormag).

I første omgang er det to modeller; en basert på en Arm-prosessor og en ivy-bridge intelprosessor. Sistnevnte er en fullverdig pc som kan kjøre alle applikasjoner du idag benytter på WIndows 7.

To virkelig hardtslående features kommer med disse nye tabletene, touchcover og kickstand. En integrert støtte som lar pcen stå hvor som helst med 22 graders vinkel. Innebygget to kameraer, et bak og et foran. Med 22 graders vinkling på kameraene. Og touchcover som fungerer både som tastatur og som deksel. Under presentasjonen igår brøt jubel og applaus løs da Touchcover ble vist frem. Dette er ekstrautstyr dersom man kjøper andre pads eller tablets.

 

Se hele presentasjonen her Microsoft Surface Keynote

Og besøk Microsoft Surface sin hjemmeside her: http://www.microsoft.com/surface/en/us/default.aspx